Başlangıç > Güncel, Sağlık > Uğut Pekmezi Tarifi, Uğut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Uğut Pekmezi Tarifi, Uğut Pekmezi Nasıl Yapılır?


Uğut Pekmezi Yapımı, Uğut Pekmezi nasıl yapılır?

Uğut pekmezi, yöreye özgü ve 2 asırlık bir geçmişe sahip.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde buğday ve un karışımıyla 8 günde yapılan uğut pekmezi, yöreye özgü ve 2 asırlık bir geçmişe sahip. Peki Uğut Pekmezinin nasıl yapıldığını biliyormusunuz?

Bu yazımızda Uğut Pekmezi’nin nasıl yapıldığını anlatacağız.

“Yöremizde uğut üretimi geleneksel olarak 2 asırlık bir geçmişe sahip. Buğday bir hafta suda ıslatılarak çiğnendikten sonra yıkanır, tokmaklarla dövülerek sıkılır. Un katılıp ocağa konulur ve sabaha kadar kaynatılarak kıvama gelmesi beklenir. Buğday çimlendikten sonra kendi halinde şekerlendiği için buğdayın şurubu çıkarılır ve sadece un ilave edilir. Pekmez şeklindeki yiyecek Vezirköprü yöremize ait. Buranın hemen hemen tüm köylerinde yapılan, daha sonra da komşulara dağıtılan bir yiyecek.”

Yazının devamı için tıklayınız.

About these ads
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: